Wednesday, May 30, 2007

F&B Connections "Chef Seng Phratamnak Cheese Cake"












สัปดาห์นี้ขอนำเสนอของหวานกันบ้างครับ ดูจากชื่อแล้วคงไม่ต้องบอกว่าของหวานจานนี้ถูกคิดค้นสูตรโดย “พี่เส็ง” Pastry Chef ของพวกเรานั่นเอง พี่เส็งเล่าถึงขั้นตอนวิธีการทำว่า เริ่มแรกด้วยการทำ Cheese Cake ด้วยการนำ Philadelphia Cream Cheese มาตีผสมกับ น้ำตาล Icing, เนย และไข่ไก่จนเข้ากันดีแล้วนำไปอบจะได้ Cheese Cake ที่เห็นเป็นสีขาวนวลของ Cake ดังในรูป

จากนั้นใช้ถั่ว Walnut อบและหั่นเป็นชิ้นเล็กๆมาผสมกับน้ำหวานกลิ่นเมเปิ้ล (Maple Syrup), เหล้ารัม (Dark Rum), เนย, เกลือ และไข่ไก่ คนรวมกันจนเข้ากันดี นำไปอบแล้วก็จะได้ส่วนที่จะนำมาทำเป็นไส้ตรงกลาง

ส่วนชั้นบนสุดนั้น เราจะนำผง Green Tea นำมาละลายกับนมสดเติม White Chocolate, ไข่แดง, Gelatin แล้วนำมาผสมกับ Whipping Cream

เมื่อได้ทั้งสามส่วนแล้วก็นำมาจัดลงใส่แม่พิมพ์ให้เป็นชั้นๆตามที่เห็นในรูป เวลาเสริฟก็ตกแต่งด้วย เกล็ดWhite Chocolate และผลไม้สด

ไม่ยากใช่มั้ยครับถ้าเพื่อนๆสนใจของหวานจานนี้เราจัดอยู่ในเมนู ELEMENT และ In Room Dinning หรือถ้าต้องการสูตรไปทำทานเองที่บ้านก็ลองถามไถ่ได้ที่พี่เส็งโดยตรง หรือจะสอบถามจากเชฟในครัว Bakery ได้ทุกคนครับ

This week we would like to introduce the dessert which create by “P’Seng” our pastry chef. P’Seng tell about the procedure of making cheese cake by mixing Philadelphia cream cheese with sugar Icing, butter and eggs until it’s well mix then put in into the oven and you will get a nice cream cheese cake.

Then use the walnut and chop it into small pieces, mix with maple syrup, dark rum, butter, salt, egg and stir all ingredient until it’s well mix then put into the oven and you will get the 2nd layer of the cheeses cake.

The top layer, we use green tea powder mix with milk, white chocolate, egg, gelatin and mix with whipping cream.

Then we starts placing all 3 layer into mole like the above picture, decorate with white chocolate and fruits.

It’s sound easy? This interesting dessert menu can be found at Elements and in room dining or you can use the above recipe to make your own cheese cake at home. P’Seng and Pastry team are welcome for any questions or advisory.

No comments: